Piškotki
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletnem mestu ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Vprašajte strokovnjaka

Ime:
 
Priimek:
 
Naziv podjetja:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Zadeva:
 
Dopolnite naročilo z vašim komentarjem (npr. že poslujem z Banko Koper):
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

KONTAKT

Ime:
 
Priimek:
 
Naziv podjetja:
 
E-naslov:
 
Telefon:

 
Vaš komentar:
 
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

Naročite svetovalcaIme:
 
Priimek:
 
Naziv podjetja:
 
E-naslov:
   
Telefon:
Željeni datum klica:
Željena ura klica:
Namen svetovanja:
 
Prejeti želim potrdilo o oddanem povpraševanju na e-naslov:
   

PRITOŽBA

Ime:
Priimek:
Naziv podjetja:
E-naslov:
 
Telefon:

 
Kraj na katerega se nanaša pritožba:
 
Datum, na katerega se nanaša pritožba:
Vaš komentar:
 
Želim prejeti odgovor o rešitvi pritožbe
Prejeti želim potrdilo o posredovanem sporočilu na e-naslov:
   

BANKA ZA VAS


Naročila ponudbe

STOPITE V STIK Z NAMI

vprašanja in mnenja
080 13 18
info@banka-koper.si
Bankomati
  Facebook/Banka.Koper 

Poslovalnice
IŠČI PO SPLETNEM MESTU
V OSPREDJU
 • poslovne kartice
 • lizing
 • krediti
 • Posluh 100 %

Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje

Na vstopno stran
Tiskanje dokumenta
Pošlji povezavo prijatelju
Nazaj na prejšnjo stran
Predlog
Banka Koper - Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanjeBanka Koper nudi prek svojega Odprtega vzajemnega pokojninskega sklada svojim zavarovancem možnost pridobitve dodatne starostne pokojnine.
 

       

Kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje

Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje je zavarovanje, v katerega se vključijo fizične osebe prek svojega delodajalca, ki jim v celoti ali delno financira premije.

Individualno  prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje
Individualno pokojninsko zavarovanje je zavarovanje, v katerega se individualno vključi vsaka fizična oseba ter samostojno plačuje premije.

VSE KAR MORATE VEDETI O PROSTOVOLJNEM DODATNEM POKOJNINSKEM ZAVAROVANJU

 • Kaj je prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje?

  Prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje predstavlja vplačevanje premij na osebne račune z namenom, da lastniki slednjih ob dopolnitvi določene starosti, upokojitvi in (vsaj) 10-letni vključenosti v sistem pridobijo pravico do dodatne pokojnine. Ker se nam je s pokojninsko reformo znižala višina pokojnine iz naslova obveznega pokojninskega zavarovanja, si z varčevanjem v OVPS zagotovimo nadomestilo in s tem finančno samostojnost v tretjem življenjskem obdobju.

 • Kakšni so stroški, povezani s pokojninskim skladom?

  Vstopni stroški: ob vsakokratnem vplačilu premije v pokojninski sklad si upravljavec obračuna vstopne stroške, ki po pokojninskem načrtu znašajo maksimalno
  4, 25 % z možnostjo znižanja pri kolektivnem pokojninskem zavarovanju glede na število zaposlenih, ki se vključijo, ter glede na način posredovanja podatkov o plačanih premijah.

   Upravljavska provizija: osrednji strošek, ki bremeni pokojninski sklad, je upravljavska provizija, ki je odvisna od čiste vrednosti sredstev pokojninskega sklada in stopnje upravljavske provizije. Pokojninski sklad OVPS mesečno obračuna in plača proporcionalni del letno določene višine upravljavske provizije, ki znaša 1, 25 % povprečne čiste letne vrednosti sredstev pokojninskega sklada.

  Izstopni stroški: ob vsakem izrednem prenehanju znašajo izstopni stroški 1 % odkupne vrednosti enot premoženja. Če je zavarovanec član pokojninskega sklada najmanj 150 mesecev, se višina izstopnega stroška zniža na 0, 75 % odkupne vrednosti enot premoženja. Ob rednem prenehanju pa znašajo izstopni stroški 0,5 % odkupne vrednosti enot premoženja. Če pa je zavarovanec pokojninskega sklada član sklada več kot 180 mesecev, se višina stroškov zniža na 0, 35 % odkupne vrednosti enot premoženja.

 • Ali se vplačana premija šteje kot davčna olajšava?

  Plačnik pridobi pravico, da vplačano premijo uveljavlja kot davčno olajšavo, če je slednja med minimalnim in maksimalnim zneskom, ki ga opredeli ministrstvo, pristojno za finance, konec vsakega leta za prihodnje leto in se spreminja skladno s povprečnim gibanjem plač v Republiki Sloveniji. Za leto 2011 minimalna premija znaša 23,63 EUR.

 • Kakšne so davčne olajšave za občane in podjetja?

  Na podlagi določil zakonodaje lahko plačnik uveljavlja plačane premije kot davčno olajšavo. Fizična oseba plačane premije uveljavlja samostojno v celotnem znesku pri napovedi za odmero dohodnine, pravna oseba pa si s tem znižuje davčno osnovo pri izdelavi davčne bilance.

 • Kakšne so omejitve pri uveljavljanju olajšav?

  Plačnik pridobi pravico, da vplačano premijo uveljavlja kot davčno olajšavo, če je slednja med minimalnim in maksimalnim zneskom, ki ga opredeli ministrstvo, pristojno za finance, konec vsakega leta za prihodnje leto in se spreminja skladno s povprečnim gibanjem plač v Republiki Sloveniji. Za leto 2011 znaša minimalna mesečna premija 23,63 EUR. Vrednost letne premije pa ne sme presegati 24 % prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje posameznika oz. maksimalnega letnega zneska, ki za leto 2011 znaša 2.683,26 EUR.

 • Kje lahko spremljam tekoče donosnosti?

  Člani pokojninskega sklada lahko tekoče podatke o donosnosti OVPS spremljajo v poslovnem dnevniku Finance, prek i-Net Banke pa lahko vsak zavarovanec spremlja tekoče gibanje vrednosti na svojem osebnem računu.

 • Kdo jamči za donos?
  Banka Koper d. d. kot upravljavec jamči, da bodo vplačane premije dosegale vsaj donos, ki je enak 50 % povprečne realne donosnosti dolgoročnih državnih vrednostnih papirjev. Če OVPS ne bo dosegal slednjega, bo razliko doplačal upravljavec. V primeru, da je navedeni donos presežen, je slednji v celoti last članov,
  zato je varčevanje v OVPS varno, saj upravljavec jamči za vplačana sredstva in za donos.

PREJELI SMO NAGRADE

Prejeli smo štiri nagrade za najboljše vzajemne sklade.

 
 

NAROČANJE NA E-NOVICE

E-naslov:
 
 
Vrsta novic:  

Želim se:


VSA PONUDBA   VSA PONUDBA
224
2 (ver.: 1.0.0.32751 @ 26.04.2015 10:20)