Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Letna poročila

Oglejte si dinamiko poslovanja, razvojne možnosti in načrte za prihodnost v zadnjem poslovnem letu. Poslovna in računovodska poročila z revidiranimi podatki so vam v celoti na voljo v pdf-formatu. 

Letno poročilo 2018

Na valu pozitivne gospodarske rasti je Intesa Sanpaolo Bank uspela izboljšati skoraj vse ključne kazalnike poslovanja. S povečanjem prihodkov in doslednim znižanjem stroškov je leto 2018 zaključila z več kot podvojenim čistim dobičkom v primerjavi s preteklim letom. Povečala je obseg in tržne deleže kreditov in depozitov in celo preseči stopnje rasti le-teh v primerjavi s slovenskim bančnim sistemom.

Letno poročilo 2017

Leto 2017 je zaznamovalo nadaljevanje rasti posojil in zbranih vlog pri vseh segmentih strank, s čimer se Intesa Sanpaolo Bank uvršča med vodilne banke v Sloveniji.
Prizadevanje vodstva in vseh zaposlenih k nenehnemu izboljšanju kakovosti ponudbe in zadovoljstva strank se odraža zlasti v povišanem tržnem deležu na področju stanovanjskih kreditov, uvajanju novih digitalnih rešitev ter okrepljeni dejavnosti upravljanja s premoženjem strank.

Letno poročilo 2016

Za Banko Koper je bilo 2016 še eno uspešno leto, saj je uspela povečati tako obseg kreditov kot dobičkonosnost. Kreditiranje se je povečalo pri vseh segmentih strank, prav tako je banka povečala delež zbranih vlog, s čimer se uvršča med vodilne banke v Sloveniji. Uspešno poslovanje potrjujejo tudi podatki o vztrajnem zmanjšanju nedonosnih izpostavljenosti banke tekom leta, ohranjanju že visoke kapitalske ustreznosti ter najvišje mednarodne bonitetne ocene med ocenjenimi poslovnimi bankami v Sloveniji. 

Letno poročilo 2015

Banka Koper je leto 2015 zaključila s pozitivnim poslovnim izidom, ki kaže na občutno izboljšanje v primerjavi s preteklim letom ter tako še enkrat dokazala doslednost in prilagodljivost pri zagotavljanju poslovne uspešnosti.
Tudi v tem letu je nadaljevala svoj cilj osvajanja najboljših praks na področju procesnih in tehničnih rešitev v korist večje učinkovitosti v odnosu do svojih strank.
Kot eno ključnih dejavnosti banke velja izpostaviti tudi prenovo na področju odobravanja naložb z namenom izboljšati potek prestrukturiranja, delovanja in proaktivnega upravljanja kreditne sposobnosti.

Letno poročilo 2014

V letu 2014 je Banka Koper utrdila svoj položaj ene vodilnih kreditnih institucij v državi, saj ji je uspelo realizirati začrtane cilje na področu ohranjanja kreditiranja ter zaupanja depozitarjev in poslovnih partnerjev.
Zaupanje in varnost sta nedvomno dejavnika, ki sta pripomogla k uspešnemu poslovanju v preteklem letu, najpomembnejša ključna sestavina pa so zagotovo kakovostne storitve, kar so v raziskavah o zadovoljstvu strank neposredno potrdile tako fizične osebe kot podjetja.

Letno poročilo 2013

S ponosom lahko rečemo, da smo tudi v letu 2013 uspešno prestali zahtevno preizkušnjo, ki so jo narekovale poslovne razmere, in še enkrat dokazali našo stabilnost, vzdržljivost in neomajnost pri svojih načelih.
Udejanjanje temeljnih načel družbeno odgovornega ravnanja na vseh področjih poslovanja in nenehnim sledenjem cilju vzdržne dobičkonosnosti je Banki Koper omogočil, da je poslovno leto 2013 zaključila s pozitivnim poslovnim izidom ter hkrati pripomogel k širitvi njenega ugleda tako med gospodarskimi družbami kot tudi prebivalci po vsej Sloveniji.

Letno poročilo 2012

Banka Koper tudi v letu 2012 ohranja dobro poslovno kondicijo - najvišjo mednarodno bonitetno oceno, visoko kapitalsko ustreznost, znižuje razmerje med krediti in depoziti ter dosega pozitivno rast vlog in kreditne dejavnosti.
Vztrajanje pri etičnih načelih, rigorozno obvladovanje tveganj in stroškov poslovanja, uvajanje novih tehnologij ter usposabljanje zaposlenih so temeljni dejavniki, ki so Banki Koper prinesli pozitiven finančni rezultat in jo uvrstili med redke, še dobičkonosne banke v državi.

Letno poročilo 2011

Banka Koper tudi v letu 2011 dokazuje finančno stabilnost, saj se po poslovnih rezultatih in kapitalski ustreznosti uvršča med vodilne komercialne banke v Sloveniji. S strankami gradi dolgoročne odnose, ki koreninijo v popolnem posluhu za njihove potrebe. Zanje razvija sodobne produkte in storitve ter podjetjem pomaga pri njihovi rasti. Odgovorno držo do okolja uresničuje z uvajanjem inovativnih poslovnih idej, ki ščitijo, podpirajo in izboljšujejo naše skupno okolje. Med drugim je kot prva banka v Sloveniji odprla tri zelene poslovalnice, ki omogočajo brezpapirno poslovanje.