Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Zdaj je pravi čas za začetek varčevanja v vzajemnih skladih.

 Obrestne mere na depozite so zelo nizke, varčevanje v skladih pa je dolgoročna naložba, ki vam lahko prinaša višje donose. Naložba v priznane vzajemne sklade družbe Eurizon Capital - v sklade Eurizon Fund ali Eurizon Manager Selection Fund, ki jih v Sloveniji ekskluzivno tržimo v Intesi Sanpaolo Bank in so prejemniki številnih mednarodnih priznanj, pomeni ravnotežje med varnostjo in donosnostjo.

Vse, kar morate vedeti o skladu Eurizon Manager Selection Fund

Ali lahko v sklade vlagam tudi mesečno?

Mesečno vlaganje je mogoče prek varčevalnega načrta. Ta način vlaganja temelji na načrtnem in obročnem vplačevanju izbranega zneska v enega ali več vzajemnih skladov Eurizon Manager Selection Fund.

Z varčevalnim načrtom predvidite znesek, ki ga boste mesečno vplačevali v izbrani vzajemni sklad Eurizon Manager Selection Fund ves čas varčevanja. Višino zneska izberete sami na začetku, ko se odločite za varčevalni načrt. Najnižji možni mesečni znesek varčevanja v posameznem skladu znaša 25 EUR.

Vstop v varčevalni načrt je povezan s stroški vstopne provizije, ki jo lahko plačujete na dva načina:

1. Vstopna provizija se obračuna le enkrat, in sicer ob plačilu prvega obroka v vzajemni sklad, ali pa postopoma ob vsakem mesečnem vplačilu v vzajemni sklad. V primeru enkratnega obračuna vstopne provizije ta predstavlja višino enega mesečnega obroka, ob nadaljnjih mesečnih vplačilih pa se ne obračuna nobene dodatne provizije. Na ta način se strošek vstopa porazdeli na celotno obdobje varčevanja. Daljše kot je to obdobje, bolj je varčevanje stroškovno ugodno za varčevalca.

2. Ob vsakokratnem vplačilu v vzajemni sklad se vedno znova zaračuna (trenutno) veljavna vstopna provizija za izbrani sklad.

Z varčevalnim načrtom se učinkovito izognete dilemam, s katerimi je soočena večina vlagateljev: kdaj vložiti, koliko vložiti in kam vložiti denarna sredstva. Imeli boste dolgoročni načrt, s katerim boste z večkratnimi zaporednimi nakupi zmanjšali tveganje, da bi na trg vstopili v manj ugodnem trenutku. Poleg tega vam varčevalni načrt ponuja ugodnejše pogoje plačila vstopnih stroškov in tako vaš prihranek še poveča.

V katere sklade nalagajo sredstva skladi Eurizon Manager Selection Fund?

Ti skladi nalagajo sredstva tako v vzajemne sklade Eurizon EasyFund, v vzajemne sklade drugih svetovno znanih družb za upravljanje, v indeksne sklade ter v manjši meri tudi neposredno v posamezne vrednostne papirje.

Komu so namenjeni skladi Eurizon Manager Selection Fund?

Skladi Eurizon Manager Selection Fund so namenjeni predvsem tistim vlagateljem, ki sami nimajo jasno opredeljenih ciljev, v katere naložbe usmeriti lastna sredstva. Na podlagi različno tvegane globalno razpršene naložbene politike teh skladov (od pretežno obvezniške do pretežno delniške) si vsak vlagatelj lahko izbere posameznega od teh skladov kot sebi najbolj primerno naložbo, ki jo lahko obogati še z izborom različnih drugih vzajemnih skladov v ponudbi banke.

Kakšna je razlika med skladi EMSFund ter skladi EEF oz. skladi FTIF?

Skladi Eurizon Manager Selection Fund so skladi skladov, kar pomeni, da se sredstva teh skladov nalagajo pretežno v druge sklade in ne (oz. v manjši meri) v posamezne vrednostne papirje, s čimer se razpršitev naložbe poveča ter posledično zmanjša naložbeno tveganje.

Kdaj so skladi pričeli poslovati?

Ti skladi so pričeli poslovati v juliju leta 2006.

Kdo upravlja te sklade?

Družba za upravljanje in promotor: Eurizon Capital S.A., 8 Avenue de la Liberté, L-1930 Luxembourg.

Upravitelj premoženja: Eurizon Capital SGR S.p.A., Piazzeta Giordano dell’Amore 3, I-20121 Milano.

Skrbniška banka in plačilni zastopnik: State Street Bank Luxembourg S.A., 49, Avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxembourg.

Upravni agent, agent za nadzor plačilnih prenosov: State Street Bank Luxembourg S.A., 49, Avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxembourg

Revizor krovnega sklada in družbe za upravljanje: Ernst & Young S.A., 7,rue Gabriel Lippmann Parc d’Activité Syrdall 2, Münsbach, L-5365 Luxembourg

Nadzor na družbo za upravljanje opravlja: Commission de Surveillance du Secteur Financier, 110, Route d' Arlon, L-2991 Luxembourg.

 

Eurizon Fund

Vzajemni skladi Eurizon Fund (EF) omogočajo naložbe z različnimi strategijami v različne svetovne trge. V naši ponudbi imamo 14 vzajemnih podskladov  

VEČ

Eurizon Manager Selection Fund

Naložbe so razpršene globalno, skladi nalagajo pretežno v druge sklade (skladi skladov). V naši ponudbi imamo 4 podsklade.

VEČ

Opozorilo vlagateljem in omejitev odgovornosti

Krovna investicijska sklada Eurizon Fund in Eurizon Manager Selection Fund upravlja družba za upravljanje Eurizon Capital S.A., 8 Avenue de la Liberte, L-1930 Luxembourg. Banka Intesa Sanpaolo d.d., je uradna pooblaščena distributerka omenjenih investicijskih skladov za območje Republike Slovenije.

Investicijski skladi niso bančni produkt in ne prinašajo zajamčene donosnosti. Naložbe v investicijski  sklad niso vključene v sistem zajamčenih vlog, ki velja  za vloge v Republiki Sloveniji. Banka Intesa Sanpaolo d.d., ne jamči za donosnost naložbe v sklade. Vlagatelj  z naložbo v investicijski  sklad sam prevzame  tveganje,  da bo ob unovčitvi  naložbe dobil manj, kot  je v sklade investiral.  Pretekla donosnost naložbe ni pokazateljica njene donosnosti v prihodnje.  Iz izračuna pretekle donosnosti naložbe so izvzeti vstopni  in izstopni  stroški vlagateljev, ki zmanjšujejo prikazano donosnost naložbe.

Tekoči podatki o gibanju vrednosti točke posameznega sklada so dnevno objavljeni v časniku Dnevnik, Delo in Finance, spletnem portalu www.denarnisupermarket.com in na spletni strani Intese Sanpaolo Bank – na naslovu www.intesasanpaolobank.si. Prospekt investicijskega sklada, zadnje objavljeno letno in polletno poročilo (v angleškem jeziku) ter dodatek k prospektu in dokument s ključnimi podatki za vlagatelje (v slovenskem jeziku) so brezplačno dostopni na spletni strani in v poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank.

Vstopna provizija za Eurizon Fund sklade je odvisna od posameznega podsklada in znaša do največ 2,0 % vplačanega zneska. Izstopne provizije ni. Upravljavska provizija na letnem nivoju znaša največ 1,8 %.

Vstopna provizija za Eurizon Manager Selection Fund sklade je odvisna od posameznega podsklada in znaša do največ 1,5 % vplačanega zneska. Izstopne provizije ni. Upravljavska provizija na letnem nivoju znaša največ 1,6 %.