Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Primerjajte kartice

Poiščite kartico, ki bo najbolj ustrezala vašim željam in pričakovanjem.

Mesečni limit porabe je prilagojen vašim zmožnostim in potrebam.

Možnost spremljanja porabe prometa v spletni in mobilni Banki IN.

Obveznosti poravnate enkrat mesečno, na 8., 18. ali 28. dan v mesecu, brez obresti.

Varno spletno plačevanje s storitvijo Verified By Visa.

Dobrodošla širom sveta

Activa Visa je ena najbolj znanih in razširjenih plačilnih kartic, s katero lahko varno plačujete v več kot 200 državah in na spletu.

Activa Visa

Plačilna kartica je namenjena imetnikom transakcijskih računov, ki prejemate redne mesečne prilive.

Letna članarina:

Activa Visa: 25 EUR

 

Letna članarina:

Zlata Activa Visa: 70 EUR

Mesečno nadomestilo za uporabo Mobilne denarnice Wave2Pay:

1 EUR na mesec


Uporaba kartice Activa Visa

Z uporabo Mobilne denarnice Wave2Pay imate ažuren pregled nad prometom in stanjem na kartici.

VEČ

SMS obveščanje o prometu po karticah.

VEČ

Mesečni limit porabe je prilagojen vašim zmožnostim in potrebam.

Možnost dodatne družinske kartice.

Omogoča vam sodobno in varno brezgotovinsko poslovanje, saj nakup ali dvig gotovine potrdite z vnosom številke PIN ali podpisom.

Izgubo ali krajo kartice takoj prijavite na telefonsko številko 00 386 05 666 1256.

Vse kar morate vedeti o plačilni kartici Activa Visa

Kaj je kartična varnostna številka CVV?

CVV je posebna trimestna številka, zapisana na podpisnem traku na hrbtni strani kartice, ki jo nekateri prodajalci uporabljajo v spletni trgovini. Za varnejše poslovanje s CVV-varnostno številko veljajo enaka priporočila kot za plačilne kartice.

Zakaj je spletno nakupovanje s storitvijo Verified by Visa varnejše?

Storitev Verified by Visa je pomembna novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri plačevanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo posebne naprave ustvari mikroprocesorska kartica.

Verified by Visa zagotavlja varnost tudi trgovcem, ki svoje blago ali storitve prodajajo prek interneta. Več o storitvi Verified by Visa in prijavi za varno internetno poslovanje si lahko preberete na spletni strani Activa.

Kako se izvajajo plačila pri karticah z mesečnim plačilom obveznosti?

Ob prevzemu plačilne kartice prejmete obvestilo o višini mesečnega limita porabe. Limiti so postavljeni glede na predvideno višino prilivov na osebni račun in s tem mesečno višino porabe. Če vam tako postavljeni limiti ne zadoščajo, se o višini limita lahko dogovorite z osebnim bančnikom oz. v vaši poslovalnici banke. Plačila s posamezno plačilno kartico se lahko opravljajo do višine skupnega limita mesečne porabe. Na datum obračuna zapadlega prometa se limiti ponovno vzpostavijo na osnovno višino.

Kako se uporablja kartica Activa Visa?

Ob prejemu kartice Activa Visa prejmete tudi štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih s POS-terminalom, ki zahteva vnos PIN-a zaradi identifikacije (vsi POS-terminali, ki so opremljeni s tehnologijo pametnih kartic, zahtevajo vnos PIN-a).

Prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v višini določenih limitov.

Obveznosti, ki nastanejo zaradi poslovanja s plačilno kartico Activa Visa, poravnavate z osebnega računa enkrat mesečno, 8., 18. ali 28. v mesecu. O opravljenem prometu vas vaša banka redno obvešča po elektronski pošti ali po pošti. Kartica velja 4 leta.

Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

Če posamezno plačilo ni bilo opravljeno v evrih, se znesek iz tuje valute v evre vedno preračuna na podlagi posebej določenih  menjalniških tečajev (MasterCard oz. Visa), ki so na dan obračuna veljavni v tujini.

Ali sta na prodajnih mestih določena najnižji in najvišji znesek plačila?

V pogodbi s prodajnim mestom se najnižji ali najvišji znesek plačila praviloma ne določata. Najvišji znesek je odvisen od višine prostega zneska mesečnega limita.

Kaj kartica Activa Visa omogoča in kje se uporablja?

Kartica Activa Visa vam omogoča nakup blaga in storitev v Sloveniji, in sicer na več kot 20.000 prodajnih mestih z oznako Activa ali Visa, v tujini pa jo uporabljate na prodajnih mestih z oznako Visa. Z njo lahko nakupujete v samopostrežnih trgovinah, veleblagovnicah, diskontih, butikih, specializiranih trgovinah, hotelih, kampih in drugod. Tako v Sloveniji kot tujini vam omogoča tudi dvig gotovine na bankomatih z oznako Visa.

Zakaj je Activa Visa pametna kartica?

Plačilne kartice Activa Maestro, Activa MasterCard, Activa Visa Electron in Activa Visa so pametne kartice, ki upoštevajo vse najnovejše zahteve MasterCarda in Vise. V Banki Koper smo razvili pametne kartice, ki:

 • omogočajo varno nakupovanje in varen dvig gotovine,
 • so nosilec podatkov za digitalna potrdila in drugih pomembnih podatkov za osebno rabo in
 •  pametne kartice zagotavljajo neprimerno večjo varnost poslovanja tako na bankomatih in POS-terminalih kot tudi na svetovnem spletu.
Vse o pametnih karticah si lahko preberete na strani Activa.

 

V katerih primerih lahko uveljavljam nezgodno zavarovanje?

Imetniki plačilnih kartic Activa, Activa MasterCard in Activa Visa so pri zavarovalnici Adriatic Slovenica d.d. nezgodno zavarovani v primeru nezgodne smrti za znesek 2.045 EUR, v primeru nezgodne invalidnosti pa do zneska 4.090 EUR. Zavarovanje nezgodne invalidnosti velja za primere invalidnosti, ki je ocenjena nad 10-odstotno stopnjo invalidnosti. Zahtevke za uveljavljanje nezgodnega zavarovanja se lahko poda na kateri koli enoti zavarovalnice, ob uveljavljanju zahtevka pa potrebujete plačilno kartico ali potrdilo o izdani plačilni kartici.

Kaj lahko storim sam za varno plačevanje s plačilno kartico?

Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

 • ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
 • bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVC-kode,
 • če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
 • kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
 • s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih – medtem ko plačujete, jo tudi imejte pred očmi,
 • pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
 • ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
 • na internetnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
 • na prodajnih mestih ter bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.

S katerimi plačilnimi karticami se lahko registriram na PayPal in kje dobim aktivacijsko kodo?

Registracija na PayPal je možna z naslednjimi plačilnimi karticami Banke Koper:

 • Activa MasterCard (navadna, zlata in poslovna),
 • Activa Visa (navadna, zlata in poslovna),
 • predplačilna MOJA Activa Visa Electron in
 • Activa Visa Business Electron.

Aktivacijsko kodo za PayPal račun dobite v pregledu prometa plačilne kartice s katero ste se registrirali na PayPal. Aktivacijska koda je zapisana v besedilu namena transakcije, ki ste jo opravili ob registraciji na primer »EL-PP*1234CODE«. Znesek transakcije za katerega ste bremenjeni ob registraciji je praviloma nizek, in sicer 1,00 EUR ali 1,50 EUR. Pomembno je, da ima imetnik pri registraciji na PayPal razpoložljiva sredstva na transakcijskem računu ali predplačilni kartici oziroma prost limit na kreditni kartici, v nasprotnem primeru registracija na PayPal ni možna.

Vse ostale informacije glede storitev PayPal dobite na spletni strani https://www.paypal.com/si .

Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

Plačilne kartice Banke Koper imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Banke Koper. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.3.2016 dalje.

Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Banke Koper je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

 • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
 • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
 • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
 • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.