Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Naročite sestanek

Pogovorite se z enim od naših svetovalcev:

 

Primerjajte kartice

Poiščite kartico, ki bo najbolj ustrezala vašim željam in pričakovanjem.

Razpolagate s sredstvi na vašem transakcijskem računu.

Možnost spremljanja porabe in prometa v spletni in mobilni Banki IN.

Na več kot 6.000 bankomatih skupine Intesa Sanpaolo Bank v 12 državah lahko denar dvigujete brez provizije za dvig gotovine.

Varno spletno plačevanje s storitvijo Verified by Visa.

Sodobno in varno brezgotovinsko poslovanje

Nakup ali dvig gotovine potrdite z vnosom številke PIN.

Activa Visa Inspire

Debetno kartico Activa Visa Inspire prejme vsak imetnik transakcijskega računa pri Intesi Sanpaolo Bank. Z njeno pomočjo lahko prosto razpolagate s sredstvi na svojem računu.

Mesečno nadomestilo za vodenje kartičnega računa:

0,10 EUR na mesec

Mesečno nadomestilo za uporabo Mobilne denarnice Wave2Pay:

1 EUR na mesec

Dvig gotovine na bankomatih skupine Intesa Sanpaolo Bank:

brezplačno


Uporaba kartice Activa Visa Inspire

Poslujete v okviru razpoložljivih sredstev na osebnem računu.

Z uporabo mobilne denarnice Wave2Pay imate ažuren pregled nad prometom in stanjem na kartici.

VEČ

SMS obveščanje o prometu po karticah.

VEČ

Kartica Activa Visa Inspire je tudi nosilec podatkov za digitalna potrdila.

Za vsak nakup ali transakcijo s kartico Activa Visa Inspire bo vaš transakcijski račun bremenjen dnevno. 

Izgubo ali krajo kartice takoj prijavite na telefonsko številko 00 386 05 666 1256.

Vse, kar morate vedeti o plačilni kartici Activa Visa Inspire

Kje dobim novo plačilno kartico, ko poteče veljavnost plačilni kartici Activa Maestro?

Obveščamo vas, da bo nova debetna plačilna kartica Activa Visa Inspire postala primarna kartica za upravljanje z vašim transakcijskim računom in bo nadomestila vašo plačilno kartico Activa Maestro. Novo kartico Activa Visa Inspire boste prejeli brezplačno po poteku veljavnosti vaše Activa Maestro kartice. Zamenjavo kartic uredite v vam najbližji poslovalnici Banke Koper.

Ob plačilu nadomestila za predčasno zamenjavo kartice si lahko novo kartico Activa Visa Inspire zagotovite že predčasno. Predčasno zamenjavo vaše kartice lahko uredite preko Banke IN ali v vam najbližji poslovalnici Banke Koper.

Dodatne informacije in odgovore na vprašanja v zvezi z debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire dobite na spletni strani Banke Koper www.banka-koper.si/inspire oziroma lahko pokličete Kontaktni center na tel. 080 13 18, pošljete vprašanje na elektronski naslov info@banka-koper.si ali se obrnete na katerokoli našo poslovalnico.

Kako se uporablja debetna plačilna kartica Activa Visa Inspire?

Ob prevzemu debetne plačilne kartice Activa Visa Inspire prejmete štirimestno osebno številko PIN. To številko uporabljate pri poslovanju na bankomatih in ob nakupovanju na prodajnih mestih. Poleg tega prejmete tudi obvestilo o višini limitov pri poslovanju s kartico. Plačila na prodajnih mestih in dvigi gotovine se opravljajo v skladu z višino stanja na transakcijskem računu. Za obveznosti, ki izhajajo iz poslovanja s to kartico, ste bremenjeni dnevno oz. na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča z izpiskom prometa transakcijskega računa ter preko elektronskega bančništva.

Kaj kartica Activa Visa Inspire omogoča in kje se uporablja?

Debetna plačilna kartica Activa Visa Inspire je večfunkcionalna mednarodna kartica, ki omogoča varen nakup blaga in storitev na prodajnih mestih ter dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in v tujini. Kartica se v Sloveniji sprejema pod blagovno znamko Activa in Visa, v svetu pa preko blagovne znamke Visa ter na bankomatih tudi pod blagovno znamko PLUS. Z debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire lahko imetnik opravlja svoje nakupe tudi na spletu in ostalih prodajnih mestih kjer kartica ni prisotna (kataloška prodaja, hotelske rezervacije idr.).

Zakaj je plačilna kartica Activa Visa Inspire pametna kartica?

Plačilna kartica  Activa Visa Inspire je pametna plačilna kartica (ČIP kartica), ki deluje v skladu z najnovejšimi varnostnimi zahtevami Visa. V Banki Koper smo razvili pametne plačilne kartice, ki:

 • omogočajo varno nakupovanje in varen dvig gotovine,
 • so nosilec podatkov za digitalna potrdila in drugih pomembnih podatkov za osebno rabo;
 • zagotavljajo neprimerno večjo varnost poslovanja tako na bankomatih in POS-terminalih kot tudi na svetovnem spletu;
 • več o pametnih plačilnih karticah si lahko preberete na spletni strani sistema Activa, na spletnem naslovu www.activa.si .

Kje se lahko seznanim s stroški, ki jih imam s plačilno kartico Activa Visa Inspire?

Vse stroške v zvezi z debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire si lahko ogledate v Tarifi.pdf ali se o njih seznanite v naših poslovalnicah.

Kako se z debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire posluje na internetu?

Debetna plačilna kartica Activa Visa Inspire omogoča poslovanje tudi na internetu. Kartico lahko uporabljate na vseh spletnih prodajnih mestih z oznakami Activa ter ˝Verified by Visa˝.

Kartica omogoča poslovanje na internetu z uporabo sistema ˝Verified by Visa˝, ki je pomembna novost pri opravljanju nakupov v spletni trgovini, saj odpravlja dvome glede varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami prek interneta. Imetnik kartice se v spletni trgovini ne predstavlja več s številko kartice in CVV2 kodo, ampak z enkratno osebno številko, ki jo s pomočjo generatorja enkratnih gesel (OTP) ustvari mikroprocesorska kartica.

V spletnih trgovinah, ki so podprte s storitvijo ˝Verified by Visa˝ se pri plačilu s kartico poleg številke kartice vpiše tudi enkratno varno geslo (8 mestno številko), ki ga imetniki generirajo s generatorjem enkratnih gesel (OTP) in se uporablja kot elektronski podpis. Več informaciji dobite na spletnih straneh sistema Activa, na spletnem naslovu http://www.activa.si/pametnaKartica/vbv.asp .

Generator enkratnih gesel (OTP) je enak tistemu, ki ga uporabniki Banke IN uporabljajo za prijavo v spletno banko.

 

Kako se preračunava vrednost plačil v tujih valutah?

Zneski plačilnih transakcij, ki jih banka izvrši v valuti tretjih držav, ki niso članice EMU, se na dan obdelave transakcije v kartičnem sistemu Visa International iz valute plačilne transakcije preračunajo po referenčnem menjalnem tečaju v valuto USD in nato iz valute USD po referenčnem menjalnem tečaju v domačo valuto. Referenčni menjalni tečaj uporabljen pri preračunu je razviden na mesečnem izpisku, ki ga banka pošlje uporabniku kartice.

Ali je na prodajnih mestih določen najnižji in najvišji znesek plačila?

Praviloma se nakupi na prodajnih mestih ne omejujejo z najnižjimi ali najvišjimi zneski plačila. Pri plačilni kartici Activa Visa Inspire je najvišji znesek plačila odvisen od višine razpoložljivega dobroimetja na transakcijskem računu.

Kaj lahko za varno plačevanje s plačilno kartico stori imetnik?

Svetujemo vam, da za zagotovitev varnosti pri poslovanju s plačilnimi karticami upoštevate sledeče:

 • ovojnico s prejetim PIN-om uničite, PIN si zapomnite in ga ne povejte nikomur,
 • bodite pazljivi tudi pri posredovanju številke kartice, njenega datuma veljavnosti in CVV2-kode,
 • če si osebne številke ne morete zapomniti, kartice in lista z zapisano kodo ne nosite skupaj,
 • kartica je osebna, zato lahko storitve z njo opravljate samo vi,
 • s kartico ravnajte skrbno, vedno jo imejte pri sebi in je ne puščajte v avtu, garderobi in na drugih mestih; tudi kadar plačujete, jo imejte pred očmi,
 • pred podpisom nakupa preverite znesek, ki ga podpisujete,
 • ne podpisujte praznih obrazcev ali potrdil,
 • na internetnih straneh zahtevane številke vpišite le takrat, ko ste se odločili za nakup in
 • na prodajnih mestih in bankomatih pazite, da nihče ne vidi vaše osebne številke PIN.

Kaj storiti v primeru izgube ali kraje kartice?

Ko ugotovite, da nimate svoje plačilne kartice, jo nemudoma prekličite. Izgubo ali krajo kartice prijavite na telefonsko številko 00 386 05 666 1256 ali v vaši poslovalnici. Kartico lahko prekličite 24 ur na dan, vse dni v letu. Če sumite, da so vam kartico ukradli, prijavite to najbližji policijski postaji.

Vse plačilne kartice prekličete v čim krajšem času, saj s tem zmanjšate možnost zlorabe.

Kako izvedemo CSP prenos na novo kartico Activa Visa Inspire?

CSP (Cryptographic Services Provider) je ime za programsko opremo, ki uporabniku Banke IN omogoča uporabo čitalnikov pametnih kartic in osebnega certifikata na čip kartici.

Uporabniki Banke IN, ki se v aplikacijo želijo prijavljati s certifikatom preko fiksnega čitalca kartic, morajo na novo kartico AC VISA INSPIRE naložiti certifikat. Postopek namestitve certifikata na kartico  je opisan na spletnih straneh banke, na naslovu http://www.banka-koper.si/CSP, kjer dobite tudi ostale koristne informacije glede uporabe CSP programske opreme.

Imam vprašanje v zvezi s plačilno kartico Activa Visa Inspire, koga naj pokličem?

Svetujemo vam, da za odgovore na vprašanja v zvezi z debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire pokličete Kontaktni center Banke Koper, tel. 080 13 18 ali se obrnete na katerokoli našo poslovalnico.

Vaša vprašanja pa lahko tudi pošljete na elektronski naslov
info@banka-koper.si, od koder vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Komu je plačilna kartica Activa Visa Inspire namenjena?

Activa Visa Inspire je mednarodna debetna plačilna kartica, ki omogoča enostavno in varno razpolaganje s sredstvi na transakcijskem računu. Kartico prejmete brezplačno z odprtjem transakcijskega računa Banke Koper.

Obstoječi imetniki  pa novo kartico Activa Visa Inspire  prejmejo ob zapadlosti debetne kartice Activa Maestro.

V katerih 12ih državah je dvig gotovine na bankomatih brez provizije?

Dvig gotovine brez provizije v 12 državah, na več kot 6.000 bankomatih članic skupine Intesa Sanpaolo:

 • Slovenija
 • Italija
 • Hrvaška
 • Bosna in Hercegovina
 • Srbija
 • Slovaška
 • Madžarska
 • Romunija
 • Albanija
 • Rusija
 • Ukrajina
 • Egipt

Ta mesec mi zapade kartica. Kje dobim novo?

Plačilne kartice Banke Koper imajo štiri oziroma tri letno veljavnost. Po poteku veljavnosti plačilne kartice oziroma v drugi polovici meseca pred zapadlostjo kartice, lahko uredite zamenjavo kartice v vaši poslovalnici Banke Koper. Veljavnost plačilne kartice je odtisnjena na sprednji strani kartice pod številko kartice (PAN). Vsaka plačilna kartica velja do zadnjega dne v mesecu, ki je odtisnjen na kartici.

Na primer odtis na sprednji strani kartice »Velja do/Valid thru 04/16« pomeni, da veljavnost plačilne kartice poteče 30. aprila 2016, novo kartico pa lahko prevzamete v poslovalnici že od 15.3.2016 dalje.

Kaj je limit porabe na kartici in kaj je dnevni limit porabe na kartici?

Limit porabe na kartici je mesečni limit porabe do katerega lahko imetnik kartice posluje s kartico. Pri vseh debetnih plačilnih karticah Banke Koper je mesečni limit porabe določen v okviru razpoložljivih sredstev na transakcijskem računu oziroma sredstev na predplačilni kartici. Pri vseh karticah z zamikom plačila pa se mesečni limit porabe določi na podlagi letnih prilivov posameznega imetnika.

Dnevni limiti na kartici so limiti v okviru katerih lahko imetnik kartice posluje s kartico v posameznem dnevu. Najvišji znesek dnevnega limita je omejen z zneskom limita porabe na kartici. Določajo se naslednji dnevni limiti na kartici:

 • Limit nakupov na POS terminalu: dnevni znesek nakupov na prodajnih mestih,
 • Limit nakupov na spletu: dnevni znesek nakupov na spletnih prodajnih mestih,
 • Limit dvigov gotovine na bankomatu: dnevni znesek dviga gotovine na bankomatih,
 • Limit dvigov gotovine na POS terminalu: dnevni znesek dviga gotovine na okencih bank.