Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Primerjajte račune

Izberite si transakcijski račun, ki najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu in vašim ciljem.

Novim strankam prvih 6 mesecev nudimo brezplačno uporabo spletne in mobilne Banke IN ter vodenje transakcijskega in debetnega kartičnega računa.

Posebne ugodnosti pri najemu kredita, pogodbenega limita in pri drugih bančnih storitvah.

Naročilo bančnih storitev prek mobilnega telefona ali spleta brez obiska poslovalnice.

Znanje in najsodobnejše tehnologije so prednosti Intese Sanpaolo Bank.

Transakcijski račun za digitalno generacijo

Če ste uporabnik digitalnih storitev, ki želi popoln dostop do svojih osebnih financ ter bančnih storitev kjerkoli in kadarkoli, potem je transakcijski e-račun najboljša izbira za vas.

Vodenje računa:

1,70 EUR na mesec

Uporaba spletne in mobilne Banke IN:

1,07 EUR na mesec

Uporaba mobilne denarnice Wave2Pay:

1 EUR na mesec


Storitve na transakcijskem e-računu

Paket dobrodošlice

Brezplačna uporaba izbranih bančnih storitev prvih 6 mesecev po odprtju transakcijskega računa pri Intesi Sanpaolo Bank in prenosu rednega mesečnega prihodka.

VEČ

Osnovni in pogodbeni limit

Do 5.000 EUR osnovnega limita na računu.

VEČ

Plačila s trajnimi nalogi in direktnimi obremenitvami

Prepustite nam skrb za plačevanje rednih mesečnih obveznosti.

VEČ

E-račun

Z naročilom elektronskih namesto papirnatih računov boste poenostavili urejanje svojih financ in hkrati zmanjšali onesnaževanje okolja.

VEČ

Activa Visa Inspire

Poslovanje z debetno kartico prek bankomatov in POS terminalov doma in v tujini.

VEČ

Pomoč pri doseganju vaših ciljev

Posebne ugodnosti pri najemu kreditov, možnost odobritve pogodbenega limita in druge bančne storitve.

Vse, kar morate vedeti o transakcijskem računu

Kako lahko odprete transakcijski račun v banki?

Transakcijski račun lahko odprete v vam najbližji poslovalnici banke.

Vlogo za odprtje transakcijskega računa nam lahko posredujete tudi tako, da oddate naročilo ponudbe ali nam posredujete izpolnjen obrazec  Vloga_za_odprtje_transakcijskega_racuna.pdf ( kB). Na podlagi vaše vloge vam bomo v najkrajšem času pripravili ponudbo za odprtje transakcijskega računa pri naši banki.

Za odprtje transakcijskega računa sklenemo Okvirno pogodbo o plačilnih storitvah, s katero se dogovorimo o pogojih poslovanja.pdf s transakcijskim računom ter s plačilnimi in drugimi storitvami. Ob odprtju transakcijskega računa izdamo vam in osebam, ki jih pooblastite za razpolaganje s sredstvi na vašem računu, debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire.

Banka ima pravico vlogo za transakcijski račun brez obrazložitve zavrniti.

Kakšni so pogoji poslovanja z vašim transakcijskim računom?

Pogoji poslovanja s transakcijskim računom so določeni v Splošnih pogojih za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.pdf. Splošni pogoji opredeljujejo pogoje odprtja in vodenja transakcijskega računa ter izvajanje plačilnih transakcij  in izvrševanje drugih storitev prek računa. S podpisom Okvirne pogodbe o plačilnih storitvah, na podlagi katere vam odpremo transakcijski račun, sprejmete te pogoje poslovanja.

Katere dokumente potrebujete za odprtje transakcijskega računa?

Za odprtje transakcijskega računa nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo in davčno številko. Banka lahko poleg tega zahteva še drugo dokumentacijo.

Če boste za razpolaganje s sredstvi na vašem transakcijskem računu pooblastili katero koli drugo osebo (pooblaščenca na računu), naj tudi ta predloži navedene dokumente.

Koliko oseb lahko pooblastite za razpolaganje s sredstvi na vašem transakcijskem računu?

Za razpolaganje s sredstvi na vašem transakcijskem računu lahko pooblastite največ dve tretji osebi.

S katerimi valutami lahko poslujete prek transakcijskega računa?

Transakcijski račun fizičnih oseb je večvalutni račun. Z njim lahko poslujete tako v domači valuti (EUR) kot v ostalih valutah (v valutah, ki jih banka dnevno objavlja na tečajni listi).

Kako se obrestujejo sredstva na transakcijskem računu?

Sredstva na transakcijskem računu obrestujemo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri.

Obresti obračunavamo za:

  • pozitivna sredstva na transakcijskem računu,
  • za dovoljeno prekoračitev pozitivnega stanja na transakcijskem računu (koriščeni znesek odobrene prekoračitve).

Za morebitno nedovoljeno prekoračitev pozitivnega stanja (nedovoljeno negativno stanje) vam zaračunamo obresti v višini zakonsko določene zamudne obrestne mere.

Obresti obračunavamo mesečno.

Kako vas obveščamo o plačilnih transakcijah, opravljenih na transakcijskem računu?

O vseh plačilnih transakcijah, izvršenih na transakcijskem računu, vas obveščamo s posebnim obvestilom – izpiskom transakcijskega računa. Izpisek vašega transakcijskega računa  vam brezplačno posredujemo na dogovorjeni dan in na dogovorjeni način (prek spletne banke Banke IN ali po pošti) enkrat mesečno.

Ali vas v primeru, da se spremenijo pogoji poslovanja s transakcijskim računom, obvestimo?

Če se spremenijo pogoji poslovanja s transakcijskim računom, vas o nameravani spremembi obvestimo dva meseca pred pričetkom veljavnosti. Obvestilo o spremembi vam posredujemo na način, ki je medsebojno dogovorjen za posredovanje izpiska transakcijskega računa (prek spletne banke Banke IN ali po pošti). Obvestilo o spremembi pogojev poslovanja pa objavimo tudi na naših spletnih straneh. 

Ali so sredstva na transakcijskem računu varna?

Skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge so sredstva na transakcijskem računu zajamčena do višine 100.000 EUR.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani banke, podrobnejše informacije lahko pridobite v poslovalnicah banke, pri svojem referentu in na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si - Jamstvo za vloge v bankah.

Kako preprosto zamenjate banko?

Če že imate transakcijski račun odprt pri drugi banki in želite banko zamenjati ter poslovati z našo banko, vam s prihodom v vam najbližjo poslovalnico banke uredimo vse. S seboj prinesite veljavni osebni dokument s fotografijo in davčno številko.

Odprli vam bomo transakcijski račun v skladu s postopkom, ki ga določa Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (175. člen ZPlaSSIED). Več informacij o zamenjavi banke najdete v dokumentu Informacije o postopku zamenjave transakcijskega računaki so ga oblikovale in sprejele vse članice Združenja bank Slovenije.

Vaši trenutni banki bomo posredovali Pooblastilo za zamenjavo TRR, vašemu delodajalcu oz. drugemu plačniku, ki vam redno nakazuje denarna sredstva (npr. izplačevalcu pokojnine, štipendije ...) in drugim prejemnikom plačil, katerim plačujete vaše obveznosti s SEPA direktnimi obremenitvami bomo na vašo željo na podlagi podpisanega Pooblastila za obveščanje o zamenjavi TRR sporočili novo številko transakcijskega računa.

Na podlagi informacij, ki nam jih bo posredovala vaša trenutna banka, vam bomo uredili tudi plačevanje s trajnimi nalogi. 

Ko bodo pri vaši trenutni banki poravnane vse obveznosti, vam bo le-ta ukinila transakcijski račun in prenesla sredstva na transakcijski račun, ki ste ga odprli pri naši banki.

Katere podatke o vašem transakcijskem računu posredujete plačniku, ki vam bo nakazal denarna sredstva iz tujine?

Da vam bodo denarna sredstva, ki jih pričakujete od plačnika iz tujine, v najkrajšem roku na razpolago na vašem transakcijskem računu, plačniku posredujte naslednje podatke o vašem transakcijskem računu pri Intesi Sanpaolo Bank:

  • BIC kodo Intese Sanpaolo Bank: BAKOSI2X,
  • IBAN številko vašega transakcijskega računa, primer: SI56 1010 0123 4567 890.


Podatka o vašem transakcijskem računu (BIC koda in IBAN računa) sta navedena na izpisku vašega transakcijskega računa. Poleg tega pa je številka vašega transakcijskega računa v IBAN obliki zapisana tudi na vaši pametni plačilni kartici Activa Visa Inspire.