Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Primerjajte račune

Izberite si transakcijski račun, ki najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu in vašim ciljem.

Omogoča vam prejemanje štipendij in prejemke prvih zaposlitev prek študentskega dela, s katerimi si boste nabirali dragocene izkušnje.

Pri Intesi Sanpaolo Bank vam bomo pomagali pri samostojnem urejanju osebnih financ in vas usmerjali proti vašim življenjskim in kariernim ciljem.

Na potovanjih po svetu boste lahko na bankomatih dvigovali gotovino, na prodajnih mestih pa nakupe plačevali s kartico Activa Visa Inspire in/ali predplačniško kartico Moja Activa Visa.

Varne nakupe na spletu in prodajnih mestih lahko opravljate tudi z uveljavljenimi plačilnimi karticami, kot so Activa Mastercard in Activa Visa.

Transakcijski račun mladih za uresničevanje sanj

Transakcijski račun mladih vam zagotavlja varne korake na poti k finančni samostojnosti.     

Osnovni limit na računu:

do 250 EUR

Spletna in mobilna Banka IN:

brezplačno

Mobilna denarnica Wave2Pay:

1 EUR na mesec


Storitve na transakcijskem računu mladih

Banka IN

Urejanje osebnih financ s spletno in mobilno Banko IN, ki vam omogoča plačilo računov in naročanje bančnih storitev.

VEČ

Mobilna denarnica Wave2Pay

Na prodajnih mestih ne potrebujete več gotovine ali kartic, saj lahko račun poravnate kar s svojim mobilnim telefonom.

VEČ

QL prenos

Hitra in brezplačna plačila ter vračila denarja prijateljem prek mobilnega telefona. 

VEČ

Uresničitev ciljev s pomočjo banke

Možnost najema pogodbenega limita ali kredita.

VEČ

Plačila s trajnimi nalogi in direktnimi obremenitvami

Prepustite nam skrb za plačevanje rednih mesečnih obveznosti.

VEČ

E-račun

Z naročilom elektronskih namesto papirnatih računov boste poenostavili urejanje svojih financ in hkrati zmanjšali onesnaževanje okolja.

VEČ

Vse, kar morate vedeti o transakcijskem računu mladih

Kako lahko odprete račun mladih v banki?

Transakcijski račun lahko odprete v vam najbližji poslovalnici banke.

Vlogo za odprtje transakcijskega računa nam lahko posredujete tudi tako, da oddate naročilo ponudbe ali nam posredujete izpolnjen obrazec Vloga za odprtje transakcijskega računa.pdf. Na podlagi vaše vloge vam bomo v najkrajšem času pripravili ponudbo za odprtje transakcijskega računa pri naši banki.

Za odprtje transakcijskega računa sklenemo Okvirno pogodbo o plačilnih storitvah, s katero se dogovorimo o pogojih poslovanja.pdf s transakcijskim računom ter s plačilnimi in drugimi storitvami. Ob odprtju transakcijskega računa izdamo vam in osebam, ki jih pooblastite za razpolaganje s sredstvi na vašem računu, debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire.

Banka ima pravico vlogo za transakcijski račun brez obrazložitve zavrniti.

Kakšni so pogoji poslovanja z računom mladih?

Pogoji poslovanja s transakcijskim računom so določeni v Splošnih pogojih za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.pdf. Splošni pogoji opredeljujejo pogoje odprtja in vodenja transakcijskega računa ter izvajanje plačilnih transakcij  in izvrševanje drugih storitev prek računa. S podpisom Okvirne pogodbe o plačilnih storitvah, na podlagi katere vam odpremo transakcijski račun, te pogoje poslovanja sprejmete.

Katere dokumente potrebujete za odprtje računa mladih?

Za odprtje transakcijskega računa mladih nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo in davčno številko. Če transakcijski račun mladih odpirate kot starš oz. zakoniti zastopnik otroka, predložite tudi svoj osebni dokument s fotografijo in vašo davčno številko. Banka lahko poleg tega zahteva še drugo dokumentacijo.

S katerimi valutami lahko poslujete prek računa mladih?

Transakcijski račun mladih je večvalutni račun. Z njim lahko poslujete tako v domači valuti (EUR) kot v ostalih valutah (v valutah, ki jih banka dnevno objavlja na tečajni listi).

Kako se obrestujejo sredstva na računu mladih?

Sredstva na transakcijskem računu mladih obrestujemo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri
Obresti obračunavamo mesečno.

Kako vas obveščamo o plačilnih transakcijah, izvršenih na računu mladih?

O vseh plačilnih transakcijah, izvršenih na transakcijskem računu, vas obveščamo s posebnim obvestilom – izpiskom transakcijskega računa. Izpisek vašega transakcijskega računa  vam brezplačno posredujemo na dogovorjeni dan in na dogovorjeni način (prek spletne banke Banke IN ali po pošti) enkrat mesečno.

Ali vas v primeru, da se spremenijo pogoji poslovanja z računom otroka, obvestimo?

V primeru spremembe pogojev poslovanja s transakcijskim računom vas o nameravani spremembi obvestimo dva meseca pred pričetkom veljavnosti. Obvestilo o spremembi vam posredujemo na način, ki je medsebojno dogovorjen za posredovanje izpiska transakcijskega računa (prek spletne banke Banke IN ali po pošti). Obvestilo o spremembi pogojev poslovanja pa objavimo tudi na naših spletnih straneh).

Ali so sredstva na računu mladih varna?

Skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge so sredstva na transakcijskem računu mladih zajamčena do višine 100.000 EUR.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani banke, podrobnejše informacije lahko pridobite v poslovalnicah banke, pri svojem referentu in na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si - Jamstvo za vloge v bankah.